Terrorist steekt vader van vier kinderen in Jeruzalem

Monday, March 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Het tweede slachtoffer van de aanslag van vrijdag was net begraven toen zondagmiddag in de Oude Stad van Jeruzalem een nieuwe aanslag plaatsvond. Een terrorist verwondde de 32-jarige Adiel Coleman zo zwaar met meerdere messteken, dat de artsen na enkele uren zijn dood moesten vaststellen. Adiel Coleman laat een vrouw en vier kleine kinderen achter.

Adiel Coleman (foto) werkte aan opgravingen in de Stad van David en was in de Oude Stad op weg naar de tram toen in de Hagaistraat een terrorist zich op hem stortte en hem ernstig verwondde met verschillende steekwonden in zijn buik en borst. Politieagenten die in de buurt waren bemerkten wat er gebeurde en konden de terrorist neutraliseren, hij werd doodgeschoten.

De terrorist was Abd al-Rahman Bani Fadel, een 28-jarige Palestijnse Arabier, vader van twee kinderen, die een vijfdaagse inreisvergunning had gekregen om werk te zoeken in Israël.
Naar verluidt worstelde Kolman met Fadel totdat de politie arriveerde en de terrorist doodschoot. Zijn heldhaftige daden kunnen heel goed hebben verhinderd dat Fadel iemand anders kon steken.

Kolman werd voor behandeling naar het Sha'are Zedek Ziekenhuis gebracht. Daar vochten de dokters enkele uren voor zijn leven. Maar rond middernacht overleed hij aan zijn ernstige verwondingen.

Afbeelding: De ashkenazische opperrabbijn David Lau spreekt tijdens de begrafenis van Adiel Kolman. (Foto Hadas Parush/Flash90)

Adiel Coleman is maandag begraven in zijn geboorteplaats Kochav HaShachar. Israëlische regerings­functio­naris­sen gebruikten de begrafenis van weer een terreurslachtoffer om de vijanden van de Joodse Staat eraan te herinneren dat Israël bij Goddelijk decreet is herboren.

Minister Uri Ariel van Landbouw benadrukte tijdens de begrafenis, dat het antwoord nog meer Joodse nederzettingen in het hele land Israël zou zijn: 'Onze wraak is ons vestigen en ons vast hechten aan het land. Dit land is van ons. We hebben het van God ontvangen, gezegend is Hij.'

De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat belichtte het werk van Kolman op de archeologische site van de stad van David: 'Gisteren zijn ze erin geslaagd om Adiel te verwonden. Het verdriet is diep en zwaar, maar ze zullen er nooit in slagen ons van ons pad af te brengen. Wij in Jeruzalem zijn vastbesloten onze dagelijkse routines niet te veranderen en te blijven bouwen in Jeruzalem en in het Land Israël.'

President Re'uven Rivlin zei: 'Gisteren zijn weer vier kinderen hun vader kwijtgeraakt. De pijn voor de nabestaanden is ondraaglijk. De 32-jarige Adiel Coleman, die met toewijding werkte aan de opgravingen in de Stad van David, werd gisteren in de Oude Stad vermoord door een brute en afschuwelijke mesaanval (...) De terreur in de straten van Jeruzalem, onze hoofdstad waar Joden en Arabieren al eeuwenlang samenleven, is een ramp voor alle inwoners van de stad en we zullen niet toestaan dat dit een bestaande realiteit wordt. We zullen de terreur bestrijden en hem verslaan.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.