Elor Azaria mag vervroegd naar huis op 10 mei

Monday, March 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Vorige week heeft Elor Azaria, die tot 14 maanden gevangenisstraf is veroordeeld wegens doodslag, de militaire rechtbank gevraagd om zijn straf met de helft te verminderen (artikel). Aangezien hij al zeven maanden van de straf had uitgezeten, zou hij onmiddellijk zijn vrijgelaten.

Afbeelding: Elor Azaria en zijn moeder tijdens de rechtszitting vorige week (Foto: Flash90)

Het parket had zich uitgesproken tegen een vermindering van de helft van de gevangenisstraf, maar stemde in met een vermindering met een-derde. De officier van justitie benadrukte dat Azaria was veroordeeld in een zeer ernstig geval van doodslag. De handeling is opzettelijk en niet uit nalatigheid gepleegd. Bovendien had Azaria gedurende de hele rechtszitting geen verantwoorde­lijk­heid genomen voor zijn daden of deze betreurd. Ook vandaag had men nog geen van beide gehoord.

Het hof besliste de straf niet met de helft te verminderen, maar met een derde, zoals gebruikelijk, wanneer de gevangene zich goed heeft gedragen tijdens zijn gevangenisstraf. Over minder dan twee maanden, op 10 mei, zal Elor Azaria dus kunnen terugkeren naar het huis van zijn ouders.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.