Palestijnse omstanders wilden helpen na aanslag

Monday, March 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl vrijdag op de Westbank een jonge Palestijnse Arabier met zijn auto inreed op een groep Israëlische soldaten, waardoor twee van hen stierven en twee zwaar gewond raakten (artikel), deed een groepje Palestijnse omstanders hun best om de gewonde soldaten te helpen en een vervolgaanval te voorkomen.

Afbeelding: Een van de gewonde soldaten wordt afgevoerd. (Foto: Meir Vaknin/Flash90)

Één van de Palestijnse omstanders heeft het hele incident op video vastgelegd. Op de beelden is, na het aanrijden, een Palestijnse man te horen die de soldaten in het Hebreeuws toeriep: 'Soldaat, heeft iemand om hulp gebeld? Kunnen we helpen?'
De twee Palestijnen realiseerden zich dat de andere Israëli's ter plaatse begrijpelijkerwijs op scherp stonden, hielden afstand, maar wilden graag hulp bieden.


Klik hier om de video te zien op de website van het Israëlische nieuwsportaal Ynet. (tekst en audio zijn allemaal in het Hebreeuws).

Opmerkelijk is ook, dat de video laat zien dat het geladen M-16 aanvalsgeweer van één van de door het voertuig aangereden soldaten op straat lag aan de voeten van de Palestijnse omstanders. Het was een gouden kans om een nog verwoestende aanval uit te voeren op de gehate 'zionistische bezetters'. Een lid van Hamas zou niet hebben geaarzeld. Maar het was duidelijk dat deze Palestijnse mannen afstand hielden van het wapen en de soldaten duidelijk maakten dat ze geen kwaad bedoelden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.