Twee Israëlische militairen gedood door terreuraanval

Sunday, March 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Vrijdagmiddag heeft in Samaria een auto-aanval plaatsgevonden, waarbij twee Israëlische militairen op slag dood waren en twee andere ernstig gewond raakten. Sergeant Netanel Kahalani (20) werd zaterdag begraven, luitenant Ziv Daos, (21), postuum bevorderd tot kapitein, werd zondag begraven.

'Ik heb dit nog niet verwerkt en ik weet niet of ik verder kan,' zei Netanel Kahalani's vader, Danny, bij de begrafenis van zijn zoon. 'Ik hield zo veel van je, en ik verloor je in een seconde. Twintig jaar is niets, maar ik ben er dankbaar voor'.
Kahalani's moeder Naomi voegde eraan toe: 'Netanel was een geschenk. Ik dank God dat Hij mij dit kind heeft gegeven. Hij had een hart van goud, een zuivere ziel. Hij was een ongelooflijk kind.'

Israëlische soldaten rouwden zondag bij het verse graf van kapitein Ziv Daos tijdens zijn begrafenis op de begraafplaats van Cholon. (Foto: Mirjam Alster/Flash90)

De twee militairen werden vrijdagmiddag gedood toen de 26-jarige Palestijnse terrorist Ala Qabha op autoweg 585, tussen de nederzettingen Mevo Dothan en Hermesh, in het noorden van de Westbank, met zijn auto inreed op een groep soldaten, die net hun jeep hadden verlaten om naar hun wachtpost te gaan. Twee andere militairen werden gewond bij de aanval en liggen in het ziekenhuis met ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen.

Hoewel de auto volledig werd vernield (foto), raakte de dader slecht licht gewond en werd gearresteerd. Hij is een voormalige veiligheidsgevangene, die pas een jaar geleden werd vrijgelaten. Hij voerde de aanval op eigen initiatief uit, 100 dagen na de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Qabha en zijn familie beweerden aanvankelijk dat het incident puur een auto-ongeluk was. Maar hij gaf later toe dat hij Israëlische soldaten wilde doden. De broer en de vader van de terrorist zijn sindsdien gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij zijn plannen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.