Israëlisch leger verhindert herbouw terreurtunnel

Sunday, March 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische leger heeft zondag voor de tweede keer een terreurtunnel van Hamas vernield, die al tijdens de Gaza-oorlog in 2014 was vernield, nadat Hamas was begonnen met de herbouw van de tunnel.

De tunnel liep van Rafah in het zuiden van Gaza naar het district Eshkol in Israël. Nu heeft het leger de tunnel met een vloeistof gevuld. Er zijn daarbij stoffen gebruikt die het hele netwerk onbruikbaar maken.

De terreurtunnel werd met vloeistof gevuld en onbruikbaar gemaakt (foto en video: IDF woordvoerder)

Het Israëlische leger was al enkele weken op de hoogte van de activiteiten van Hamas, die probeerde de tunnel weer bruikbaar te maken. Maar voordat de tunnel kon worden hersteld, besloot men binnen het leger om deze poging te verhinderen.

Zaterdag is tijdens de Israëlische luchtaanvallen een andere tunnel van Hamas vernietigd. Deze tunnel had het Israëlische grondgebied nog niet bereikt, verklaarde een woordvoerder van het leger. Hamas groef al een paar dagen aan deze tunnel, die nu ook onbruikbaar is geworden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.