Grote Israëlisch-Amerikaanse militaire oefening

woensdag 14 maart 2018 |  Redactie Israel Today
Israël en de VS houden deze week een grote militaire oefening, die de naam Juniper Cobra kreeg, 12 dagen duurt en zich richt op een strijd op meerdere fronten. Er nemen 2000 IDF militairen en 2500 Amerikaanse mariniers aan deel.

Dergelijke oefeningen worden om het jaar gehouden. Twee Amerikaanse oorlogsschepen doen aan de oefening mee, en luchtafweersystemen zoals Patriot, Arrow, Iron Dome en voor het eerst Davids Sling worden getest, evenals radar- en communicatiesystemen.

Als onderdeel van de oefeningen liet het Home Front Command dinsdag in het hele land de sirenes voor een luchtaanval klinken, wat helaas mensen bang maakte, die niet wisten dat het een oefening was.

De Joodse Staat bereidt zich op niet minder dan zes fronten voor op oorlog, vertelde generaal Aviv Kochavi, adjunct-stafchef van de IDF, vorige week bij de afstudeerceremonie voor nieuwe Israëlische marineofficieren. Kochavi noemde die fronten niet op, hij zei alleen dat Iran er een van is. De andere kunnen we wel raden: de Egyptische Sinaï, waar ISIS het heft in handen heeft; de door Hamas bestuurde Gazastrook; Libanon; Syrië; en het digitale domein.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.