Israël blij met ontmoeting van Trump en Noord-Korea

dinsdag 13 maart 2018 |  Redactie Israel Today
Tot verrassing van een ieder die geloofde dat de Amerikaanse president Donald Trump op een gewapend conflict met Noord-Korea afkoerste, heeft hij een uitnodiging aanvaard om de Noord-Koreaanse leiders te ontmoeten.

Trump benadrukte, dat het enige resultaat dat hij zal accepteren de nucleaire ontwapening van Noord-Korea is. Vorige week heeft het Witte Huis de uitnodiging bevestigd en gezegd dat de exacte datum en locatie van de vergadering op dit moment worden geregeld.

Ondertussen kijkt Israël belangstellend uit naar een dergelijke ontmoeting. Volgens het knessetlid Michael Oren, die als minister in het kabinet van de premier optreedt, bewijst het feit dat Noord-Korea degene was die de uitnodiging deed, dat Trump heeft gewonnen. En dat zal een enorme invloed hebben op het verhinderen dat Iran kernwapens bouwt en plaatst.

'De Iraniërs letten heel aandachtig op deze bijeenkomst', zei Oren tegen Israëls 103 FM-radio. 'Ze zien een Amerikaanse president die geen compromissen sluit over de nucleaire kwestie, terwijl Noord-Korea diegene is die een stapje terug doet'.

Oren merkte op, dat het vermogen van Trump om vijanden onzeker te maken Noord-Korea dwong om in te binden, en hetzelfde effect op Iran zal hebben.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.