Video van de dag: windmolens op de bergrug Gilboa

Sunday, March 11, 2018 |  Redactie Israel Today, Tal Hanoci

De video van vandaag brengt ons naar het noorden, naar Gilboa, een bergrug in de vlakte van Jizreël. Dit is een bijzonder mooie omgeving. Vooral bij de turbines van het windpark zou men de indruk kunnen krijgen ergens in West Europa te zijn, waar veel van deze windturbines staan.

Het windpark in Gilboa bestaat uit 25 turbines en kan 21 megawatt produceren. Dat is niet veel als je bedenkt dat Israël in staat is om bijna 16.000 megawatt te produceren. Toch is dit windmolenpark iets bijzonders. Gilboa is een plaats waar vaak hardnekkige en sterke winden zijn. Daarom is het vooral in de zomer zeer aangenaam om er een tochtje te maken. Daarvoor zijn er wandel- en fietspaden, picknickplaatsen en prachtige vergezichten.

Volgens de Bijbel heeft koning Shaul op de berg Gilboa zijn leger verzameld voor de strijd tegen de Filistijnen, die helaas voor hem en zijn zonen slecht afliep (1 Samuel 31:1-13).

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.