Israëlische artsen redden Syrische vrouw en haar baby

Friday, March 09, 2018 |  Redactie Israel Today
Artsen van het Rambam Medisch Centrum in Haifa hebben het leven gered van een Syrische vrouw en haar baby. In Syrië gaven de plaatselijke artsen de vrouw niet veel hoop. Vanwege een complicatie tijdens haar zwangerschap kreeg ze te horen dat ze moest beslissen wie zou overleven, zij of de baby.

Afbeelding: De Syrische moeder en haar baby (Foto: Woordvoerder Medisch Centrum Rambam)

De artsen raadden haar aan zich te laten behandelen in een ziekenhuis in Damascus, waar zij of haar baby kon worden gered. De vrouw besloot niet naar Damascus te gaan maar naar de grens met Israël, waar zieke en gewonde Syriërs naar Israël worden gebracht voor medische behandeling daar.

In het Rambam Ziekenhuis in Haifa voerden de artsen twee ingewikkelde operaties uit en redden niet alleen de baby, maar ook het leven van de moeder. Na een verblijf van twee weken in het ziekenhuis werden de vrouw en haar baby teruggebracht naar de grens, vanwaar ze naar huis reden.

Zowel de moeder als de baby zijn in goede gezondheid, zeiden de artsen. Tot nu toe zijn ongeveer 200 Syriërs behandeld in het Rambam Ziekenhuis. Na de terugkeer van Syrische patiënten naar hun eigen land bestaat er geen mogelijkheid meer om contact met hen op te nemen, aldus de artsen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.