Iran verdrievoudigt productie van raketten

Wednesday, March 07, 2018 |  Redactie Israel Today
Het door de Iraanse regering gecontroleerde persbureau Fars berichtte woensdag, dat de Iraanse regering zijn productie van raketten heeft verdrievoudigd. Hoewel Iran veel vijanden heeft in het Midden-Oosten, vormt er maar één land een echte militaire hindernis voor Teheran's dromen van hegemonie: Israël.

Brigade-generaal Amir Ali Hajizadeh, een hoge officier in de Iraanse Revolutionaire Garde, suggereerde dat de nucleaire overeenkomst van voormalig Amerikaanse president Barack Obama met Iran deze toename mogelijk heeft gemaakt door het strikte internationale toezicht op de Iraanse militaire activiteiten af te schaffen. 'In het verleden moesten we aan verschillende lichamen veel uitleggen voor onze acties, maar dat is niet meer zo,' aldus Hajizadeh.

Iran heeft raketten die Israël, aan de andere kant van de regio, kunnen raken. Maar veel gevaarlijker is de poging van Iran om raketbases op te zetten in buurland Syrië.
Met deze toegenomen productie van raketten en een stevige militaire positie in Israëls door oorlog verscheurde buurman is de Iraanse bedreiging voor de Joodse staat exponentieel gegroeid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.