Israël CNN: deze week vier korte video's

Sunday, March 04, 2018 |  Israel CNN
'Samaria waar geschiedenis en lotsbestemming elkaar ontmoeten' is de eerste videoclip, gepubliceerd door het Shomron Liaison Bureau. Om de informatie over Shomron te verbeteren organiseert de Regionale Raad van Shomron rondleidingen in het gebied, met informatie over de groeiende gemeenschappen, de diversiteit van de inwoners en de activiteiten in de regio, zoals wijngaarden, boerderijen en de Universiteit van Ariël.

Batya's Keramieken zijn allemaal unieke hand-vervaardigde kunstwerken, zorgvuldig ontworpen en geschilderd in het atelier Batya in Itamar. De productie lijn bevat lichte variaties in grootte, vorm en schilderkunst. Dit keramiek met schoonheid en exclusiviteit voegt veel toe aan uw Batya keramiek collectie.
Batya en Baruch ontmoete elkaar in Jeruzalem. Hij kwam uit Michigan en zij uit uit San Diego, Californië. Nu, 20 jaar later, zijn ze samen met 6 kinderen, veel verhalen, en hard werken. Ze wonen in de heuvels van de prachtige nederzetting Itamar.

Mosab Hassan Yousef, geboren in 1978, is een Palestijn die van 1997 tot 2007 undercover voor Israëls binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet werkte. Shin Bet beschouwde hem als de waardevolste bron binnen de Hamas-leiders: de informatie van Yousef verhinderde tientallen zelfmoordaanslagen en moorden op Israëli's. Talrijke Hamas cellen werden opgerold en hij hielp Israël om jacht te maken op vele militanten, met inbegrip van de opsluiting van zijn eigen vader, Sjeik Hassan Yousef, een mede-oprichter en leider van Hamas.
In maart 2010 publiceerde hij zijn autobiografie met de titel 'Zoon van Hamas'. In 1999, bekeerde Yousef zich tot het christendom, en in 2007 verhuisde hij naar de Verenigde Staten.
Hij sprak op een conferentie van de Jerusalem Post en legde het westen uit dat Islam vergelijkbaar is met het Nazisme en een internationale coalitie nodig is om de Islam te verslaan, niet de Islamiten.

Bouwmaterialen voor de inwoners van Gaza komen vanuit Israël de Gazastrook binnen. Sinds begin 2014 passeerden 4680 vrachtwagens met 181.000 ton aan materiaal de grensovergang Keren Shalom. Helaas gebruik Hamas een aanzienlijk deel van dit bouwmateriaal niet voor het bouwen van woningen, maar voor het bouwen van tunnels.

Deze video's van Israël CNN zijn zaterdagavond uitgezonden door Family7.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.