'Arabieren staan achter Israël bij oorlog tegen Iran'

Thursday, March 01, 2018 |  Redactie Israel Today
In een onofficiële, onwetenschappelijke enquête zei een flinke meerderheid van de respondenten uit het Arabische Midden-Oosten dat ze Israël zouden steunen indien er een oorlog uitbreekt tussen Israël en Iran en zijn milities in Syrië.

De enquête werd gehouden via Twitter door Faisal al-Kasim, een presentator van Al-Jazeera, een van de invloedrijkste tv-persoonlijkheden in de Arabische wereld. Bijna 24.000 van al-Kasim's vijf miljoen volgers reageerden op de opiniepeiling, van wie 56 procent zei dat ze aan de zijde van de Joodse Staat staan tegen de Islamitische Republiek.

Hoewel het onderzoek niet wetenschappelijk is, is het toch belangrijk gezien al-Kasim's reputatie en het enorme aantal Arabische mediaconsumenten die de moeite hebben genomen om te reageren.

Arabische leiders leunen al jaren stilzwijgend in de richting van Israël betreffende regionale bedreigingen zoals het nucleaire programma van Iran en de opkomst van ISIS. Daarmee hebben zij erkend dat de 'Palestijnse kwestie' in het gunstigste geval een bijzaak is en dat Israël meer te bieden heeft als bondgenoot dan als vijand.
Uit de opiniepeiling van Al-Kasim zou blijken dat ook de Arabische massa's wakker worden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.