Jeruzalem Marathon 2018

Tuesday, February 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Op 9 maart vindt in Jeruzalem voor de achtste keer de internationale Jeruzalem Marathon plaats. Inmiddels is dit een traditie geworden en is het dan ook het sportevenement in Israël met de meeste deelnemers. Er worden 30.000 hardlopers verwacht uit de hele wereld. Vorig jaar deden sporters uit tweeënzestig landen mee.

Het traject loopt langs veel historische en culturele plaatsen, onder meer langs de Oude Stad, de Davidsstad, de Knesset, de Mehane Yehuda Markt en veel andere bezienswaardigheden. Je kunt gerust stellen dat de Marathon zowel deelnemers als toeschouwers in contact brengt met de drieduizend jaar oude geschiedenis van de Israëlische hoofdstad Ook de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, zal weer van de partij zijn.

Naast de klassieke Marathon van 42,2 km kun je ook kiezen voor kortere afstanden. Naast de Halve Marathon kun je ook kiezen voor afstanden van tien en vijf kilometer. De kortste afstand is de zogenaamde Gezinsmarathon over een afstand van slechts 1,7 km. Als u na deze informatie enthousiast bent geworden om mee te doen, kunt u zich tot 22 februari aanmelden bij www.jeruzalemmarathon.com.

Dit artikel verscheen in het februarinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.