Cyrus en Trump afgebeeld op munt Tempelbelasting

Monday, February 26, 2018 |  Redactie Israel Today
Een van de diverse Israëlische groeperingen die zich voorbereiden op de bouw van de Derde Tempel heeft een zilveren munt van een halve shekel met een gewicht van 9,5 gram uitgegeven met afbeeldingen van Perzische koning Cyrus en Amerikaanse president Donald Trump. Aan de andere kant is de gewenste Joodse Tempel afgebeeld.

'Dit moeten allen die bij de getelden gaan behoren, geven: een halve sikkel, gerekend volgens de sikkel van het heiligdom, een halve sikkel als een hefoffer voor de HEERE. Al wie bij de getelden gaat behoren, van twintig jaar oud en daarboven, moet het hefoffer voor de HEERE geven. De rijke mag niet meer en de arme niet minder geven dan een halve sikkel, als u het hefoffer voor de HEERE geeft om voor uw leven verzoening te doen', droeg Mozes de Israëlieten op (Exodus 30:13-15 HSV)

De Perzische koning Cyrus liet de Joden terugkeren naar het land Israël na hun gevangenschap in Babylon en faciliteerde de bouw van de Tweede Tempel.

De organisatie Hamikdash BeTzion (de Tempel in Zion) is van mening dat Trump's verklaring van 6 december, waarin Jeruzalem als hoofdstad van Israël wordt erkend, hem een soortgelijke rol heeft gegeven.'Dit is een historische daad waarvoor het Joodse volk dankbaar is', zei Hillel Weiss, voorzitter van de organisatie voor Israel National News.

Maar Weiss waarschuwde dat Trump nu niet moet stoppen als men Gods volledige zegen op zijn bestuur wil ontvangen:'De verklaring van Trump moet doorgaan met een verklaring over de rol van de Joden bij het op zijn plaats vestigen van de tempel. Pas dan zullen de internationale ambities van president Trump in het Midden-Oosten werkelijkheid worden'. (Zie ook Xandernieuws)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.