Video van de dag: Astronauten in de woestijn

vrijdag 23 februari 2018 |  Redactie Israel Today
De video van vandaag brengt ons naar Mars, wel, niet helemaal. We gaat de woestijn in. Zes Israëlische wetenschappers beëindigden afgelopen zondag een vierdaags experiment in de Negev woestijn bij Mitzpe Ramon. Ze simuleerden de leefomstandigheden in een station op Mars.

Waarom bij Mitzpe Ramon? De omgeving en de geologie lijken daar sterk op de rode planeet. Het lijkt sterk op elkaar en je bent er ook geïsoleerd van de beschaving en eenzaam. De wetenschappers wilden testen hoe het is om langere tijd in de benauwde omstandigheden van een station op Mars te leven. Ze simuleerden ook experimenten, satellietcommunicatie, stralingsmetingen, het verzamelen van steenmonsters en ook de psychologische effecten van een mogelijke toekomstige reis naar Mars.

Deze simulaties worden uitgevoerd op vele plaatsen over de hele wereld. Het gaat niet alleen om onderzoek, maar ook om het aantrekken van publieke belangstelling en het aantrekken van studenten die geïnteresseerd zijn in ruimte. De ruimtepakken van de Israëlische 'astronauten', die zichzelf 'Ramonauten' noemden vanwege hun nabijheid tot Mitzpe Ramon, zijn oude Russische pakken die op Ebay werden gekocht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.