VS niet onder de indruk van Palestijnse eis bij de VN

Wednesday, February 21, 2018 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse leider Machmoud Abbas klaagde dinsdag bij de VN-Veiligheidsraad over hoe Israël en Amerika hem niet geven wat hij wil. Hij herhaalde zijn eis voor een internationale conferentie, waarvoor Trump niet zal worden uitgenodigd, die een 'mechanisme' moet opleveren dat de weg vrijmaakt voor een Palestijnse Staat.

Abbas benadrukte, dat dit noodzakelijk was omdat Trump's Amerika en Israël weigerden het soort vrede te sluiten dat hij voor ogen heeft.
Hij zei dit alles, ondanks het feit dat zijn regime ondertekende overeenkomsten niet nakomt. Met andere woorden, de Palestijnen willen alles hebben, zonder daarvoor iets terug te geven.

Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, was niet onder de indruk. Hoewel Abbas de zaal uitrende voordat Haley sprak, richtte ze zich nog steeds rechtstreeks tot hem: 'De Verenigde Staten staan klaar om met de Palestijnse leiders samen te werken. Onze onderhandelaars zitten achter mij, klaar om te praten. Maar we zullen u niet achterna zitten. De keuze, meneer de president, is aan u.'

'U kunt ervoor kiezen de Verenigde Staten te veroordelen, haar rol in vredesbesprekingen af te wijzen en strafmaatregelen tegen Israël na te streven in internationale fora zoals de VN. Ik verzeker u dat die weg het Palestijnse volk precies nergens zal brengen om zijn aspiraties te bereiken.'

'Of u kunt ervoor kiezen uw boosheid over de locatie van onze ambassade terzijde te schuiven en met ons verder te gaan naar een via onderhandelingen bereikt compromis dat grote mogelijkheden biedt om het leven van het Palestijnse volk te verbeteren.'

Haley hekelde de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat, die haar voordien zei 'haar mond te houden', en vertelde de Palestijnen dat zij uiteindelijk niets zullen ontvangen, tenzij zij hun 'absolutistische eisen, haatdragende retoriek, en aansporing en geweld' laten vallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.