Israëlische scholen oefenen na Iraanse bedreigingen

Tuesday, February 20, 2018 |  Redactie Israel Today
Basisscholen in heel Israël hielden deze week ram­pen­oefeningen ter voorbereiding op raketaanvallen, terwijl premier Benjamin Netanyahu in een angstaan­jagende woordenoorlog met Iran was gewikkeld.

Wegens de Iraanse dreigingen waarschuwde het Israëlische Thuisfront-commando ervoor dat het potentieel voor oorlog tussen Israël en Iran (mogelijk via zijn handlangers in Syrië en Libanon) groter is dan ooit.
Als onderdeel van de voorbereidingen voor een dergelijk scenario hielden Israëlische scholen oefeningen om leerlingen voor te bereiden op een mogelijke raketaanval op de Joodse Staat.

Ambtenaren van het Thuisfront-commando waren aanwezig in veel scholen, terwijl kinderen zich voorbereidden op het ergste. Leerkrachten gaven hun leerlingen ook huiswerk om hen voor te bereiden op de mogelijkheid een regionaal conflict.

Tijdens de veiligheidsconferentie in München heeft Netanyahu zondag Iran aan de kaak gesteld, omdat het een week eerder de Israëlisch verdedigd heeft uitgedaagd met een drone, waarvan de Israëlische leider een stuk toonde.
Israël had op dit incident gereageerd door het bombarderen van Iraanse militaire installaties in Syrië. Netanyahu waarschuwde dat Israël bij toekomstige incidenten directe militaire actie tegen Iran zou kunnen ondernemen.

Mohsen Rezaei, secretaris van de Iraanse Expediency Council (Raad van Geschiktheid en Oordeel) en voormalig hoofd van de Revolutionaire Garde van het land, zei dat Netanyahu als een dwaas had gesproken, en vroeg om de vernietiging van de Joodse Staat.
'Wat Netanyahu's onverstandige woorden betreft, moet ik zeggen dat als ze de kleinste onverstandige stap tegen Iran zetten, we Tel Aviv met de grond gelijk zullen maken,' zei Rezaei voor Hezbollah's televisiestation Al-Manar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.