PA boos omdat Israël salaris terroristen wil blokkeren

Monday, February 19, 2018 |  Redactie Israel Today
De regering van de 'gematigde' Palestijnse leider Machmoud Abbas veroordeelde zondag Israël, omdat het heeft besloten niet langer mee te werken aan het betalen van salarissen aan gevangen Palestijnse terroristen.

(Collage van fotos van Hadas Parush en Nati Shohat/Flash90)

Op grond van diverse vredesakkoorden is Israël verplicht belastinginkomsten te innen namens de Palestijnse Autoriteit en deze middelen dienovereenkomstig over te maken.

Tegelijkertijd is de Palestijnse Autoriteit verplicht te stoppen met elke uitlokking van geweld tegen Israël. Israël beschouwt het verstrekken van mooie salarissen aan degenen die Joden aanvallen en doden als een aansporing, of op zijn minst als een stimulans.

Om die reden heeft de Israëlische ministeriële Commissie voor Wetgeving een wetsvoorstel goedgekeurd dat door minister van Defensie Avigdor Liberman is ingediend, om elk bedrag dat de Palestijnse Autoriteit aan terroristen betaalt in mindering te brengen op toekomstige overdrachten van belastinginkomsten. Het wetsontwerp is gebaseerd op een wetsvoorstel van knessetlid Elazar Stern (Yesh Atid)

De Palestijnse Autoriteit noemden de stap een daad van 'piraterij, diefstal van geld en weer een misdaad in de reeks van voortdurende misdaden van de Israëlische bezetting tegen het Palestijnse volk', meldde het Palestijnse persbureau Wafa.

De Palestijnse Autoriteit betaalt jaarlijks meer dan een miljard shekel (250 miljoen Euro) aan terroristen en hun familie. Kort geleden werd een 'prijslijst' van de betalingen aan terroristen gepubliceerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.