Geslaagde test verdedigingsraket voor lange afstand

Monday, February 19, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft bekend gemaakt, dat het maandagochtend met succes de Arrow 3 (Hebreeuws: חֵץ3 Chetz 3) raket heeft getest. Dit is een verdedigingssysteem tegen langeafstandsraketten van buiten de atmosfeer.

De test werd uitgevoerd in samenwerking met het Amerikaanse Missile Defense Agency. Om 2:30 uur lokale tijd werd de Arrow 3 raket gelanceerd vanuit het centrum van Israël. De test werd uitgevoerd door Israel Aerospace Industries met deelname van de Israëlische luchtmacht.

De raket werd gelanceerd en slaagde erin zijn missie succesvol te voltooien nadat hij de atmosfeer had verlaten. Tijdens de test, zouden verschillende scenario's zijn doorlopen, verklaarde Boaz Levi, directeur van Israel Aerospace Industries. Het gehele systeem was tijdens de test beproefd. De doelen waren slechts virtueel, de verdedigingsraket vloog in een baan alsof hij een echt doelwit in het visier had.

'We zijn zeer tevreden met de resultaten van deze test,' zei Levy. Het systeem heeft alles goed gedaan. 'Het gesimuleerde doelwit was zeer moeilijk te onderscheppen, net als de toekomstige bedreigingen voor Israël.'
Voor volgend jaar zijn verdere tests gepland in Alaska, opnieuw in samenwerking met het Amerikaanse raketverdedigingsbureau.

He verdedigingssysteem Arrow 3 wordt sinds januari 2017 door de Israëlische luchtmacht ingezet en is de derde fase van de Israëlische raketverdediging, naast de Arrow 2 (Chetz 2) raketten tegen korte- en middellangeafstandsraketten en het bekende Iron Dome verdedigingssysteem tegen korteafstandsraketten.

Video: Overdrachtceremonie van het systeem Arrow 3 aan de Israëlische luchtmacht in 2017.

Video: Eerdere testen van het Arrow 3 systeem in 2016.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.