Luchtmacht reageert op explosie en raketbeschieting

Sunday, February 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Vier Israëlische soldaten raakten zaterdag gewond nadat terroristen bij de grens met Gaza een explosief lieten ontploffen bij een groep soldaten. Twee soldaten raakten ernstig gewond.

Het explosief was bevestigd aan een Palestijnse vlag die aan het grenshek hing. Tijdens de regelmatige demonstraties bij het grenshek worden vaak Palestijnse vlaggen aan het hek opgehangen. Toen de soldaten de vlag naderden, werd het explosief geactiveerd.

Een van de zwaar gewonde soldaten stak zijn hand op toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen en maakte met zijn vingers het overwinningsteken, een foto die vandaag in alle kranten werd gepubliceerd (zie video). Naast de twee zwaar gewonde soldaten werd de toestand van de andere twee soldaten als matig beschreven.

Als reactie op de bomaanslag lanceerde de Israëlische luchtmacht aanvallen op verschillende doelen van Hamas in de Gazastrook. Aanvankelijk ging het om acht doelwitten, waaronder Hamas-bases waar wapens werden geproduceerd.

Later in de nacht klonk het raketalarm op talrijke plaatsen rond de Gazastrook. Een raket trof het dak van een woonhuis, maar gelukkig ontplofte hij niet, zodat de bewoners die op het moment van de inslag in huis waren, met de schrik vrijkwamen. Het huis werd door de raket beschadigd.


Het door een de raketslag beschadigde dak van het huis

De Israëlische luchtmacht reageerde hierop met nog meer aanvallen op doelen van Hamas. In totaal werden afgelopen nacht 18 doelwitten aangevallen, twee van de' doelen, observatieposten van Hamas, werden beschoten door tanks, waarbij volgens diverse bronnen twee tieners werden gedood.

Het Israëlische leger bekritiseerde de werkwijze van Hamas, die zogenaamd spontane demonstraties van burgers bij het grenshek van de Gazastrook organiseert, die vervolgens worden gebruikt om aanvallen uit te voeren.

Volgens berichten in de media spant Egypte naar beide partijen in om een verdere verslechtering van de situatie te voorkomen. Volgens Palestijnse bronnen is de leiding van Hamas, die momenteel in Caïro is, niet geïnteresseerd in een escalatie van de situatie in Gaza.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.