Video van de dag: Israëlische radio in het Perzisch

Thursday, February 15, 2018 |  Redactie Israel Today
Sinds 1956 zendt de Israëlische radio radioprogramma's uit in het Perzisch. De doelgroep was toen niet alleen Joden die uit Perzië naar Israël waren geëmigreerd, maar ook de Iraanse burgers. De video van vandaag stelt ons voor aan de mensen achter de microfoon en probeert Israël dichter bij de Iraanse bevolking te brengen.

Vóór de revolutie waren er goede betrekkingen tussen Israël en Iran. Veel Iraniërs werden in Israëlische ziekenhuizen behandeld. Maar ook na de islamitische revolutie in Iran werd nog in het Perzisch uitgezonden. Dit was bedoeld om een brug te slaan tussen het Israëlische en het Iraanse volk.

In 2016 beëindigde de oude Israëlische radio Kol Yisra'el zijn dienst en werd deze vervangen door KAN, de nieuwe publieke omroep in Israël. Onder de naam 'KAN in het Perzisch' wordt verder uitgezonden voor luisteraars in Iran en elders. Maar dat gebeurt niet meer via radiogolven, maar via satelliet en internet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.