PA diplomaat: 'Wij leren onze kinderen stenen gooien'

Tuesday, February 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Abdallah Abushawesh, lid van de Palestijnse delegatie bij de Verenigde Naties, vertelde aan Canadese studenten die het hoofdkwartier van de VN in New York bezochten, dat de Palestijnen trots zijn op het gooien van stenen naar Israëlische troepen en dat ze hun kinderen zullen blijven leren stenen te gooien.

Afbeelding: Abdallah Abushawesh (foto: Facebook)

Het nieuwsportaal Ynet publiceerde dinsdag een opname van Abushawesh, die lid is van de Palestijnse VN-delegatie en consultant in de Ontwikkelingsgroep van de Verenigde Naties. In een iets gebroken Engels vertelde hij de studenten:'We zijn erg slim en zeer goed in stenen gooien. Daar zijn we trots op. We zullen niet ophouden met onze kinderen dit te leren'.

Na de lachende reacties van de luisteraars ging hij verder met zijn verhaal en zei hij dat elke Palestijn die bij het stenen gooien wordt gepakt, in de gevangenis komt. 'We zijn er trots op dat we stenengooiers zijn, ik ben een van hen. Ik ben nu wat ouder, maar ik blijf weerbaar, in naam van mijn kinderen'.

De diplomaat vertelde daarna over zijn eigen verleden als stenengooier tijdens de eerste Intifada. 'Ik zat op de middelbare school. We hebben nooit een kans gemist om stenen te gooien. Dat was ons leven. We hebben ons verzet elke dag versterkt. We zijn er trots op', zei hij.

De Canadese studenten internationale betrekkingen ontmoetten tijdens hun bezoek aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties verschillende persoonlijkheden, waaronder de Palestijnse gezant bij de Verenigde Naties, Riyadh Mansour, die men het sprak over de Palestijnse inspanning om door de Verenigde Naties als Staat te worden erkend.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon uitte kritiek op de woorden van Abushawesh en zei: 'De Palestijnen verbergen de waarheid niet langer. De Palestijnse leiders en hun vertegenwoordigers hitsen op tegen Israël en roepen in het openbaar op tot terreur. De internationale gemeenschap mag dit niet accepteren. Het is onaanvaardbaar dat binnen de Verenigde Naties, die zich tot doel stelt vrede te stichten en de mensenrechten te beschermen, een diplomaat kan opzetten tot geweld en terreur, die de Israëli's kan verwonden en zelfs doden'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.