Arabier eist schadevergoeding na neerstorten F-16

Tuesday, February 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Je wilt het niet weten De Israëlische F-16, die zaterdag door Syrische luchtafweergeschut was neergehaald, stortte neer op land dat eigendom was van een adviseur van het vijandigste en giftigste Arabische lid van Knesset, en die eist schadevergoeding.

Het vliegtuig kwam neer bij kibboets Hardoef op de Golanhoogte, nadat het zwaar beschadigd was geraakt tijdens een aanval op Iraanse militaire installaties in Syrië.
Het land is volgens de berichten eigendom van de belangrijkste adviseur van het knessetlid Hanin Zoabi (Gemeenschappelijke Arabische Lijst), die een carrière heeft gemaakt van kwaadspreken over Israël en het beschuldigen van IDF-soldaten dat zij 'moordenaars' zijn.

De adviseur beweerde dat de vliegtuigongeluk uitgebreide schade heeft aangericht aan zijn tarwevelden, hoewel foto's (zie hierboven) van de plaats duidelijk laten zien, het een onbenut stuk land is. Geen tarwe te zien. Desalniettemin zou de assistent overwegen de Staat Israël te vervolgen voor schadevergoeding.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.