Knessetlid Zoabi: 'Israëlische soldaten zijn moordenaars'

Monday, February 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Knessetlid Hanin Zoabi van de Verenigde Arabische Lijst is maandag verwijderd uit een vergadering van de Onderwijscommissie van de Knesset, nadat zij Israëlische soldaten moordenaars had genoemd.

De vergadering behandelde een wetsvoorstel betreffende de organisatie Breaking the Silence, dat tot doel heeft de minister van Onderwijs het recht te geven om leden van deze organisatie de toegang tot scholen te ontzeggen. De organisatie staat bekend in het buitenland te berichten over vermeende misdaden van Israëlische soldaten tegen Arabieren.

Knessetlid Zoabi zei: 'Men noemt een mens een moordenaar, ook al heeft hij maar één keer gemoord, daarom kun je het leger zo noemen, dat af en toe en niet elke dag moordt'. Zij kreeg daar felle kritiek op. De voorzitter van de commissie antwoordde: 'De Israëlische soldaten zijn geen moordenaars, ze handelen in een onvoorstelbare werkelijkheid'. Toen liet hij Zoabi uit de zaal verwijderen.

Bij haar vertrek uit de zaal schreeuwde Anat Berko, lid van de Likoedpartij, haar toe:'Waag het niet, Israëlische soldaten moordenaars te noemen, u en uw terroristische vrienden'. Ook zij werd vervolgens van de vergadering uitgesloten en uit de vergaderzaal verwijderd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.