Twee soldaten ontsnappen aan moordpoging in Jenin

Monday, February 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Een Israëlisch legervoertuig is vandaag bij vergissing de stad Jenin binnen gereden, gelegen op het grondgebied van de Palestijnse Autoriteit. Daar werden ze door tientallen Arabieren met stenen bekogeld. Een vrouwelijke soldaat en een soldaat die in een auto zaten werden door de menigte aangevallen. Een soldaat raakte licht gewond door splinters van de voorruit.

Het lukte de twee soldaten gelukkig, met hulp van politieagenten van de Palestijnse Autoriteit, om aan de gewelddadige menigte te ontsnappen. Bij een controlepost werden ze vervolgens door paramedici van het leger behandeld. Volgens berichten in de media zou van een van de soldaten het wapen zijn gestolen tijdens de aanval. Het leger is begonnen met een onderzoek naar het incident.

De Israëlische auto, omringd door gewelddadige Arabieren. (Arabische video's en foto)

Helaas gebeurt het steeds weer, dat Israëli's verdwalen in plaatsen binnen de Palestijnse Autoriteit. Het laatste geval was nog maar kort geleden, toen een 59-jarige man uit Tel Aviv per ongeluk het dorp Abu Dis binnenreed (artikel). Daar werd hij aangevallen door Arabieren en licht gewond. De veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit redden de man uit de woedende menigte en droegen hem later over aan de Israëlische veiligheidstroepen, die ook gewond raakten door de stenen die naar hen waren gegooid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.