Netanyahu: Israël tolereert geen schending soevereiniteit

Sunday, February 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu sprak aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering over de gebeurtenissen van gisteren en de situatie in het noorden: 'Gisteren hebben we de Iraanse en Syrische troepen hard getroffen en hun duidelijk gemaakt dat onze aanpak niet is veranderd. Israël zal blijven reageren op elke poging om zijn soevereiniteit te schenden.'

Afbeelding: Netanyahu overlegt met minister van Defensie Lieberman en stafchef Eizenkot op het hoofdkwartier van het Israëlische leger in Tel Aviv (foto: Ariel Hermony/ministerie van Defensie)

'We elke poging om ons schade te berokkenen beantwoorden met een aanval. Dat was onze aanpak en dat zal ook in de toekomst zo blijven'. Hij vervolgde:'Ik ben trots op de burgers Israël. Gisteren hebben we bewezen dat als we uitgedaagd worden, we ons verenigen om onze vijand te bestrijden en ons land te verdedigen.'

Netanyahu zei hij voor de kabinetsvergadering met één van de verwonde piloten had gesproken, en was blij om te horen dat hij op de been is en dat de toestand van de ernstig verwonde piloot was verbeterd. 'We nemen onze hoeden af voor onze piloten, militairen, commandanten en stafchefs. Ze beschermen het land Israël en we zijn trots op hen', zei Netanyahu tenslotte.

Gisteren zei Netanyahu al over de gebeurtenissen in het noorden:'Ik waarschuw al enige tijd voor de gevaren van de militaire aanwezigheid van Iran in Syrië. Iran probeert Syrisch grondgebied te gebruiken om Israël aan te vallen met als doel Israël te vernietigen. Vanochtend heeft Iran de Israëlische soevereiniteit geschonden. Ze vlogen een drone van Syrië naar Israël. Hieruit blijkt dat onze waarschuwingen absoluut juist waren. Israël stelt Iran en Syrië verantwoordelijk voor de huidige agressie. Wij zullen alles blijven doen om onze veiligheid en soevereiniteit te verdedigen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.