Video van de dag: Kibboets Ne'ot Smadar

Friday, February 09, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag brengt ons naar het zuiden van het land, naar de zuidelijke Negev woestijn, 70 kilometer ten noorden van Eilat. Daar ligt de kibboets Ne'ot Smadar. Deze kibboets is nog heel jong, hij werd opgericht in 1989 'om een gemeenschap te creëren die zich richt op samenwerking en creativiteit in het dagelijks leven. Als individuen in een dynamische gemeenschap verkennen de inwoners van Neot Smadar dit samenleven door observatie en reflectie in dagelijkse activiteiten en interpersoonlijke relaties. Daarnaast bevorderen de verschillende werkterreinen, zoals ecologische landbouw, woestijnarchitectuur, waterrecycling, wijnbouw en ambachten in het Huis van de Kunsten, een voortdurend debat over de relatie tussen mens en milieu', zoals de kibboets zichzelf op zijn website beschrijft.

In de kibboets is er een wijngaard en een restaurant. Het produceert ook een reeks biologische producten zoals abrikozen, appels, peren, nectarines en meer. Als u deze kibboets beter wilt leren kennen, kunt u een paar dagen in het kibboets gastenverblijf doorbrengen. Het 'Huis van de Kunsten' biedt een reeks kunstworkshops, omdat er in kibboets verschillende kunstenaars wonen. Het zeer interessante Huis van de Kunsten is ontworpen en gebouwd door de bewoners zelf. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom naar de Negev woestijn en neem een pauze van het dagelijks leven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.