President Rivlin bezocht familie van Itamar Ben-Gal

Thursday, February 08, 2018 |  Redactie Israel Today
President Re'uven Rivlin bezocht donderdag de nederzetting Har Bracha in Gush Etzion voor een condoleancebezoek aan de familie van rabbijn Itamar Ben-Gal. De 29-jarige rabbijn werd maandag bij een terreuraanslag op een kruispunt bij Ariël vermoord door een terrorist.

De president werd vergezeld door de algemeen directeur van het presidentieel bureau, Harel Tubi, en het hoofd van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan.
In een gesprek met de familie van het slachtoffer, zijn weduwe en vier jonge kinderen, zijn ouders en broers en zussen vertelden zij hem over hun verdriet en grote liefde voor Itamar Ben Gal. Zij vertelden hem over zijn grote toewijding aan zijn leerlingen.

'Door het vervullen van onze religieuze plicht om de nabestaanden te troosten, proberen we de pijn die u voelt een beetje te verlichten,' zei de president. Hij zei tegen de weduwe Mirjam:'Ik heb zoveel over het werk en de daden van uw man gelezen en gehoord. Ik zal de leerlingen van deze prachtige leraar ontvangen om met hen in de residentie van de president te spreken over deze verschrikkelijke gebeurtenissen'.

'Hij was zo' n liefdevolle echtgenoot, een vrolijke vader, grappig en vol leven,' zei Mirjam tegen de president, 'hij stond elke ochtend vroeg op om in Gan Shmoe'el te gaan werken. Dan kwam hij na een dag hard werken terug naar huis en was meteen weer bij zijn kinderen, hij omhelsde ons nog voor hij zijn tas weglegde'.

De president hoorde van de familie over de vele condoleances en bezoekers die naar Har Bracha zijn gekomen om de familie te troosten en te sterken. Zij spraken over hun hoop dat de gemeenschap na de verschrikkelijke moord versterkt zou worden.

Later heeft de president een ontmoeting gehad met leden van de familie van Rabbi Raziel Shevach, die vorige maand bij een terroristische aanslag is vermoord, die waren gekomen om zijn hun medeleven met de familie Ben-Gal uit te spreken. Hij omarmde hen hartelijk en zei dat hij hoopte dat ze elkaar bij gelukkiger gelegenheden weer zouden zien.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.