'Palestijnen, stop met ontkennen van de Joodse historie'

Thursday, February 08, 2018 |  Redactie Israel Today
Wat Israël betreft, is het ontkennen van de Joodse historische en religieuze verbondenheid met dit land, en in het bijzonder met Jeruzalem, op dit moment de belangrijkste hindernis om vrede te bereiken.

Afbeelding: De Palestijnse president Machmoud Abbas (R) ontmoet Jason Greenblatt in Ramallah, op 14 maart 2017. (Foto: Flash90)

Het lijkt erop, dat de Amerikaanse regering het daar nu ook mee eens is. Trump's speciale gezant voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft donderdag Palestijnse leider Machmoud Abbas gehekeld omdat hij nalaat Jeruzalems band met het Joodse volk te noemen.

Abbas sprak dinsdag een Palestijns jeugdfestival toe en vertelde herhaaldelijk aan de jonge Arabieren dat Jeruzalem een stad voor moslims en christenen is en dat altijd is geweest. Geen vermelding van Joden.

Volgens Greenblatt brengt dat soort retoriek de vrede alleen maar verder weg: 'President. Abbas zegt over Jeruzalem:”Het is Arabisch, moslim en christelijk”. En er wordt geen melding gemaakt van Joodse banden. Uit dit soort uitspraken kan niets vreedzaams of productiefs voortkomen,' schreef Greenblatt op Twitter.

'Duurzame vrede zal niet worden bereikt door de al duizenden jaren bestaande banden van het Jodendom met Jeruzalem te ontkennen. Jeruzalem is heilig voor moslims, christenen en Joden', voegde hij eraan toe.

Alle harde standpunten van de Palestijnse Autoriteit zijn gebaseerd op de veronderstelling dat de Joden geen recht hebben om hier aanwezig te zijn.
Bovendien gelooft Israël dat een echte, langdurige vrede alleen kan worden bereikt als die gebaseerd is op een grondslag van waarheid en het accepteren van gedocumenteerde historische feiten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.