Steun voor Palestijns revisionisme brokkelt af

Thursday, February 08, 2018 |  Redactie Israel Today
Door Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, werd ook het vuurtje aangewakkerd van de Palestijnse geschiedvervalsing. Opnieuw klonken de beweringen van Palestijnse regeringsleden en verslaggevers, dat het Joodse volk geen historische en al helemaal geen religieuze verbinding heeft met de heilige stad.

Leeuwin van basalt, opgegraven bij Tel en-Araj, daterend uit de vierde tot zesde eeuw CE. Het Jodendom is rijk aan leeuwensymboliek.

Zo schreef columnist Hilmi Al-Ghoul in het Palestijnse dagblad Al-Hayat Al-Jadida: ‘Israëlische archeologen zoeken al zeventig jaar naar bewijzen dat er ooit een Joodse tempel in Jeruzalem zou hebben gestaan. Ze hopen met zo’n ontdekking en met andere vondsten de relatie van het Jodendom met het land Palestina vast te kunnen stellen. Maar ze hebben niets gevonden.’

Het tegendeel is waar. De bewijzen liggen in musea over de hele wereld. Bovendien beschrijft de Bijbel tot in details hoe de Joden in het land leefden, zelfs tot na de tijd van Jezus. Ook geschriften van Romeinse ambtenaren en historici uit die tijd bevestigen de historische band tussen de Joden en het land. Bovendien zijn deze verslagen honderden jaren ouder zijn dan de islam, en hadden de schrijvers geen enkel belang bij geschiedvervalsing.

Het is onbegrijpelijk hoe de Joodse verbinding met dit land categorisch wordt ontkend door de Palestijnen. Maar gelukkig zijn er steeds meer Arabieren buiten de Palestijnse gebieden, die dit spelletje niet meer meespelen. Een Saoedische deskundige, Abdulhameed Hakeem, deed kortgeleden een zeer interessante uitspraak. In een interview op het Amerikaanse tv-kanaal al-Hurra, dat in het Arabisch uitzendt, zei hij: ‘De Arabieren zouden moeten toegeven dat Jeruzalem net zo’n heilige stad voor de Joden is, als Mekka en Medina voor de moslims.’

Dit artikel verscheen in het februarinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.