Licht gewonde en dode bij steekpartij in Karmei Tzur

Wednesday, February 07, 2018 |  Redactie Israel Today
Woensdagochtend raakte een 36-jarige Israëlische bewaker licht gewond tijdens een mesaanval in Karmei Tzur in Gush Etzion. De terrorist naderde met zijn auto de toegang tot de plaats, stapte uit, opende de deur naar het wachtgebouw en stak er een van de twee bewakers. De andere bewaker reageerde onmiddellijk en schoot de terrorist dood.

Afbeelding: Toegang tot Karmei Tzur, waar de aanval plaatsvond (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90)

De gewonde bewaker raakte bij het gevecht met de terrorist gewond door verschillende steken in de hand. Hij werd naar het Sha'are Tzedek Ziekenhuis in Jeruzalem gebracht, waar de artsen zijn toestand als goed beschreven.

Als gevolg van de aanslag begonnen de Israëlische veiligheidstroepen een operatie in het dorp Halhul, waa de 17-jarige terrorist Hamza Zamareh vandaan kwam. De troepen gingen naar zijn huis en ondervroegen zijn familie. Dit leidde tot botsingen met de lokale bevolking en er werden stenen gegooid naar de Israëlische veiligheidstroepen. Een van de aanstichters van de rellen werd later gearresteerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.