Linkse MK bespot Netanyahu: Annexeer Westbank toch

Wednesday, February 07, 2018 |  Redactie Israel Today
Tijdens een recent Knesset-debat over de 'Soevereiniteitswet', die het Israëlische burgerlijk recht zou toepassen op de 'Westbank' (Judea en Samaria) werd de regering-Netanyahu beschimpt over haar onwil om de rechtse kern-ideologie daadwerkelijk te implementeren.

Afbeelding: Knessetlid Yoel Hasson wordt vastgehouden tijdens een verhitte sessie in de Knessetcommissie voor Binnenlandse Zaken. (Yonatan Sindel/Flash90)

Premier Benjamin Netanyahu heeft vaak lippendienst bewezen aan de Joodse nederzettingen en het feit dat Judea en Samaria het Bijbelse centrum van Israël zijn, maar hij loopt al meer dan tien jaar weg van alles dat op annexatie wijst. Dat maakt Netanyahu volgens het linkse Knessetlid Yoel Hasson (Arbeidspartij) tot een hypocriet.

Tijdens het debat zei Hasson tot Netanyahu en zijn kabinet: 'Annexeer! Zet door! Maak het niet tot een sluipende annexatie. Ga met de ideologische waarheid van het ware recht mee'. Met een spottende toon vervolgde hij:'Jullie zijn een regering van lafaards, die de ideologie waarin jullie zeggen te geloven, niet willen toepassen.'


Bekijk de tirade van het knessetlid Yo'el Hasson (alleen Hebreeuws).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.