Syrisch leger: 'Israëlische aanval op Damascus'

Wednesday, February 07, 2018 |  Redactie Israel Today
De Syrische staatsradio berichtte woensdag, dat de Israëlische luchtmacht vanuit Libanon een onderzoekscentrum ten noordwesten van Damascus heeft aangevallen met raketten. Het Syrische leger zou enkele van de Israëlische raketten hebben onderschept.

Archieffoto: Israëlische gevechtsvliegtuigen zijn uitgerust met raketten (Ofer Zidon/Flash90)

Volgens berichten van het Syrische leger hadden Israëlische gevechtsvliegtuigen vanuit het Libanese luchtruim verschillende raketten afgeschoten. De aanval zou omstreeks 3:42 uur in de ochtend hebben plaatsgevonden. Er werden geen gegevens verstrekt over schade of letsel. De opperbevelhebber van het Syrische leger waarschuwde Israël voor de gevolgen van deze herhaalde agressie.

Aan Israëlische kant was er geen reactie op het bericht. In de Israëlische media wordt echter gemeld dat het aangevallen onderzoekscentrum een fabriek is voor raketten en chemische wapens.

Of Syrië nu zal reageren met een tegenaanval op Israël, zoals de Syrische president Bashar Assad ongeveer een week geleden dreigde, blijft twijfelachtig. Tot nu toe zijn er in de lucht geen Syrische raketten op weg naar de luchthaven Ben Goerion te zien. Assad weet dat dit voor hem waarschijnlijk het einde zou betekenen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.