Rabbijn Itamar Ben-Gal komt nooit meer thuis

Tuesday, February 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Itamar Ben Gal, een 29-jarige rabbijn en vader van vier jonge kinderen, is maandag bij een bushalte bij Ariël in Samaria (Westbank) doodgestoken. Een 19-jarige Israëlische Arabier uit Jaffa liep naar hem toe en stak een mes in zijn borst, zoals op beelden van een bewakingscamera te zien is.

Het slachtoffer slaagde erin om naar de overkant van de straat te rennen en op de deur van een bus te kloppen en om hulp te vragen. Toen stortte hij in. Een korte tijd later bezweek hij aan zijn blessure.

Itamar was op weg naar een Brit Mila viering (besnijdenis) van een pasgeboren neefje van zijn vrouw bij te wonen. Het zou een feest worden dat het hele gezin verenigt. Zijn weduwe Mirjam zei gisteren:'Vanmiddag verloor ik mijn man in het land Israël. Hij werd vermoord omdat hij Joods was. Ik ben hier in mijn huis, het huis waarheen hij niet zal terugkeren. We begraven hem hier in Har Bracha, de plek waar hij zoveel van hield'.

Rabbi Itamar Ben Gal kwam uit de stad Rechovot en was leraar aan de Bnei Akiba Yeshiva in Givat Shmuel, bij Tel Aviv. Hij was erg populair onder zijn studenten die geschokt waren door het nieuws van zijn dood. Een psycholoog begeleidt de studenten en helpt hen om het slechte nieuws te verwerken. Een van de leerlingen vertelde over zijn leraar:'Hij heeft altijd al een glimlach op zijn gezicht gehad sinds we hem ontmoetten. Juist vandaag zei hij dat de les heel goed was. Morgen zou die verder gaan, maar zover komt het niet'.

Hamas prees de daad en zei:'De messenaanval is het bewijs dat de Al-Quds Intifada doorgaat'.

Terrorist is bekend
De dader rende weg. Een agent, die geen dienst had, zag hem en reed hem aan met de auto, maar het lukte de terrorist te ontsnappen met behulp van een auto die op hem wachtte.
Maar omdat hij tijdens zijn vlucht zijn tas met daarin zijn identiteitskaart op straat had laten liggen, kon zijn identiteit worden vastgesteld. Het is de 19-jarige Abed al-Karim Adel Adel Assi uit Jaffa. Zijn vader woont in Nablus.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.