Moordenaar van Rabbi Shevach gedood in Jenin

Tuesday, February 06, 2018 |  Redactie Israel Today
Achmad Nassar Jarar werd dinsdag doodgeschoten tijdens een operatie van het Israëlische leger in Jenin. Hij was de terrorist die de terroristische groepering leidde die op 9 januari rabbi Raziel Shevach doodschoot (artikel).

Jarar was een sleutelfiguur bij deze aanval en had er persoonlijk aan deelgenomen. Toen de veiligheidstroepen vroeg vanochtend zijn huis bij Jenin naderden om hem te arresteren, vroegen ze hem het huis te verlaten. Toen de terrorist uit het huis kwam, had hij een M-16 geweer en een zak explosieven in zijn hand. Daarop openden de Israëlische veiligheidstroepen het vuur en schoten hem dood.

Jarar was de laatste terrorist, die betrokken was bij de moord op rabbi Shavach en nog niet kon worden opgepakt. Na de aanslag waen het Israëlische leger en de veiligheidsdienst op grote schaal gaan zoeken naar de daders, en ze hebben zij de andere terroristen die bij de moord betrokken waren, kunnen oppakken (artikel ).

Jarar zou betrokken zijn geweest bij de planning van verdere terreuraanslagen. De andere gedetineerde terroristen zullen worden ondervraagd door de veiligheidsdienst, die een nieuwsstop over deze zaak heeft opgelegd.

De video van het Israëlische leger toont een overzicht van de operaties die sinds de aanslag zijn ondernomen om terroristen te arresteren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.