Polen annuleert deelname toeristische beurs in Tel Aviv

Monday, February 05, 2018 |  Redactie Israel Today
De Poolse minister van Toerisme heeft zijn geplande deelname aan de International Mediterranean Tourism Fair (IMTM) in Tel Aviv, die dinsdag begint, afgezegd. De reden voor de afzegging lijkt de crisis tussen Israël en Polen te zijn, die het gevolg is van de Poolse Holocaustwet.

De Poolse minister werd, samen met een delegatie van vertegenwoordigers van de Poolse toeristenindustrie, in Israël verwacht, om de samenwerking van beide landen op dit gebied zou versterken en het aantal Israëlische toeristen in Polen te vergroten. Dit bezoek zal echter niet plaatsvinden.

Zondag ontvingen de organisatoren van de beurs een bericht, waarin de Poolse delegatie zijn deelname aan de beurs annuleerde:'Helaas zijn we gedwongen om de deelname van de Poolse delegatie te annuleren.'

Afgelopen donderdag werd in Polken de zogenaamde 'Holocaustwet' aangenomen, die verbiedt Polen in relatie met de misdaden van de Holocaust te noemen. De wet, die in Israël ernstig is bekritiseerd, wordt nu doorgegeven aan de Poolse president, zodat hij deze kan ondertekenen, waardoor de wet rechtskracht krijgt.

De Internationale Toerismebeurs in Tel Aviv is het jaarlijkse toeristische evenement van Israël en wordt bijgewoond door honderden deelnemers uit 50 landen, waaronder ten minste tien ministers van Toerisme. Op bovenstaande video ziet u de toeristische beurs van vorig jaar.

In de afgelopen twee jaar is het aantal Poolse bestemmingen, waarop vanuit Israël wordt gevlogen, gestaag toegenomen. De luchtvaartmaatschappijen El Al, Wizz Air en Ryanair bieden vandaag de dag vluchten aan van Tel Aviv naar Polen, Warschau, Krakau, Poznan, Gdansk en Wroclaw.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.