Palestijnse politie voorkomt lynchen van Israëli

Sunday, February 04, 2018 |  Redactie Israel Today
Een mooie vrijdagmiddag met een uitstapje naar Wadi Qelt in de woestijn van Judea had voor een 59-jarige Israëli uit Tel Aviv een tragisch einde kunnen hebben. Onderweg naar huis vergiste de man zich op de weg en kwam terecht in de Palestijnse stad Abu Dis, nabij Ma'aleh Adumin en Jeruzalem.

Afbeelding: rellen. (Archieffoto: Nasser Ishtayeh/Flash90)

Zijn dwaalweg eindigde in de buurt van de 'Al Quds Universiteit', waar op dat moment een aantal Arabieren aanwezig waren. Toen die de Israëlische chauffeur opmerkten, begonnen ze stenen naar hem te gooien. De veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit kwamen de man te hulp, meldden het incident aan het Israëlische coördinatiebureau om de overdracht van de man aan de Israëlische veiligheidstroepen in gang te zetten. Daarna namen zij hem mee naar hun post, waar zij op de komst van de Israëli's wachtten.

Toen die aankwamen, verlieten de Palestijnse veiligheidstroepen met de Israëli hun post om hem aan de Israëli's over te dragen. Ondertussen was een groep van ongeveer 200 mensen bijeen gekomen, die stenen gooiden en de Israëlische auto in brand staken. De Israëlische en Palestijnse militairen moesten zich in een van de universiteitsgebouwen verschansen totdat er versterkingen aankwamen.


Van de Israëlische auto is niets meer over.

Twee van de Palestijnse veiligheidstroepen raakten gewond tijdens de rellen. De Israëlische man werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht. Zijn auto brandde volledig uit.

In de nacht van vrijdag op zaterdag keerden agenten van de Israëlische grenspolitie terug naar Abu Dis, waar zij zes mannen arresteerden die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Tijdens de arrestaties ontstond er opnieuw onrust, waarbij een granaat naar de Israëlische agenten werd gegooid. Niemand raakte gewond.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.