Chawat Gilad krijgt – na moord – status van nederzetting

Sunday, February 04, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische regering heeft zondag tijdens de wekelijkse zitting de buitenpost Chawat Gilad erkend als nederzetting. Kort na de dodelijke beschieting van rabbi Raziel Shevach, vader van zes kinderen uit Chawat Gilad, hadden velen hierom gevraagd als antwoord.

Afbeelding: Havat Gilad (foto: Mirjam Alster/Flash90)

'Een paar minuten geleden heb ik gesproken met Jael, de weduwe van rabbi Raziel Shevach,' zei premier Benjamin Netanyahu aan het begin van de kabinetszitting. 'Ik heb haar gezegd,dat de hele natie en alle leden van het kabinet haar en haar kinderen omhelsden in hun tijd van rouw.'

Netanyahu aan het begin van de kabinetszitting

'Ik vertelde haar dat we op twee niveaus handelden. Ten eerste de uitvoering van de rechtspleging. Gisteren zijn onze veiligheidstroepen weer in actie gekomen om de laatste moordenaars en de betrokkenen bij de moord op rabbi Shevach op te pakken. We zullen niet rusten totdat we hen hebben gepakt. Allen zullen hun rechtvaardige straf krijgen.'

'Het tweede punt is, Chawat Gilad de status van een nederzetting te geven, om daar een geordend leven mogelijk te maken. Aan de moordenaars wordt recht gedaan. Als reactie op hen die de dood heiligen, heiligen wij het leven. Dit is de kern van het beleid van deze regering,'zei Netanyahu.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.