Staatsbezoek president Rivlin aan Griekenland

Friday, February 02, 2018 |  Redactie Israel Today
President Re'uven Rivlin was deze week op een driedaagse staatsbezoek aan Griekenland, waarvoor hij was uitgenodigd door president Prokopis Pavlopoulos. Samen met zijn vrouw Nechama landde hij zondagavond in Athene, waar hij plechtig door een erewacht werd ontvangen.

Maandag ontmoette hij eerst premier Alexis Tsipras. In de namiddag werd hij met militaire eer ontvangen in het presidentieel paleis. Rivlin onderstreepte de 'duizenden jaren van culturele, intellectuele en politieke nabijheid' tussen de beide landen en bedankte president Pavlopoulos voor zijn gastvrijheid.

Dinsdag heeft de president samen met premier Tsipras het nieuwe museum voor slachtoffers van de Holocaust in Thessaloniki geopend. De Joodse gemeenschap van Griekenland werd tijdens de Holocaust bijna volledig door de nazi's weggevaagd. Slechts zeer weinigen overleefden de kampen, waarvan een aantal terugkeerde naar Griekenland, andere emigreerden naar Europa, Amerika en Israël.

Woensdag bezocht Rivlin samen met bevelvoerende officieren van het Griekse leger een basis van de Griekse marine in Salamina op Salamis. Er werd gesproken over samenwerking tussen de Israëlische en Griekse marine.

De betrekkingen tussen Griekenland en Israël zijn de afgelopen jaren aanzienlijk geïntensiveerd. De beide landen werken samen op verschillende terreinen zoals defensie, economie en cultuur. Elk jaar nemen de legers van beide landen deel aan marine-oefeningen. Samen met Italië en Cyprus zijn beide landen ook geïnteresseerd in een mogelijke onderzeese pijpleiding voor het transport van aardgas uit het oostelijk Middellandse Zeegebied naar Europa.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.