Nieuwe omleidingsweg geopend in Samaria

dinsdag 30 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag, samen met minister van Vervoer Israël Katz, een nieuwe weg geopend in Samaria. Nadat hij met een schaar een lint had doorgeknipt, benadrukte hij:'De terugkeer naar ons vaderland, dat is wat we hier vandaag doen, in het hart van het land Israël.'

Afbeelding: Premier Netanyahu en minister van Vervoer Katz bij de opening van de nieuwe weg (Foto: Flash90)

De nieuwe weg, nummer 55, stelt Israëlische automobilisten in staat om de Arabische dorpen Nabi Ellias en Azzoun te omzeilen. De inwoners van deze dorpen hadden bij het Hooggerechtshof een rechtszaak tegen de aanleg van de omleidingsweg verloren.

Netanyahu zei dat de nieuwe weg één van meerdere door de overheid gefinancierde omleidingswegen is om de veiligheid van de inwoners van Samaria te verbeteren en alle delen van het land beter met elkaar te verbinden.

De districtsvoorzitter van Samaria Yossi Dayan bedankte Netanyahu voor de aanleg van de weg en zijn steun aan Judea en Samaria. Hij riep ook op tot legalisatie van de buitenpost Chavat Gilad als nieuwe nederzetting. Drie weken geleden werd een inwoner van Chavat Gilad, Rabbi Raziel Shelach, door terroristen doodgeschoten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.