Gezant Trump 'zeer geërgerd' over terreur van Hamas

dinsdag 30 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Jason Greenblatt , de speciale vertegenwoordiger van de Amerikaanse president Donald Trump voor internationale onderhandelingen, was deze week in de regio en net als Trump was hij niet zo blij met het gedrag van verscheidene Palestijnse organisaties.

Afbeelding: Jason Greenblatt tijdens een eerder bezoek aan de grens tussen Gaza en Israël op 30 augustus 2017. (Foto: David Azagury/VS Ambassade Tel Aviv)

Na een bezoek aan de terreurtunnels bij Gaza, georganiseerd door het Israëlische leger, heeft Greenblatt een verklaring afgelegd waarin hij de Hamas-regering van de kustenclave scherp veroordeelde. Enkele gedeelten hieruit:

'Ik ben zeer verontwaardigd over Hamas' voortdurende terreuractiviteiten, waaronder het graven van tunnels die terroristische activiteiten mogelijk maken. Deze activiteiten tonen aan dat Hamas de bevolking van Gaza permanent uitbuit en de bedreigingen van Hamas voor de stabiliteit en veiligheid in de regio.'

'Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en andere extremisten gaan voort hun militaire kracht op te bouwen ten koste van de burgerbevolking, wat gevaar oplevert voor de bevolking van Gaza, Israël en Egypte.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.