Hezbollah bedreigt Israël wegens werk aan de grens

dinsdag 30 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Libanese terreurorganisatie Hezbollah heeft Israël gedreigd, te schieten op Israëlische arbeiders die bij de grens met Libanon bezig zijn met de bouw van een veiligheidsbarrière, indien dit werk niet onmiddellijk wordt stopgezet.

Afbeelding: Een waarnemingstoren van Hezbollah aan de Israëlisch-Libanese grens (Foto: Israëlische legerwoordvoerder )

Volgens een bericht in het Israëlische televisienieuws hebben de UNIFIL-leiders deze boodschap van Hezbollah doorgegeven aan de ambassadeurs van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Deze boodschap is vervolgens naar het kantoor van de Israëlische premier gestuurd.

Uit Israëlische veiligheidskringen werd daarna gezegd, dat het gebied waar het werk wordt uitgevoerd Israëlisch grondgebied is, en dat als Hezbollah het vuur zou openen, Israël met alle kracht zal reageren.

'Israël handelt op zijn grondgebied overeenkomstig het besluit van de Veiligheidsraad na zijn terugtrekking uit Libanon in 2000. Daarom zijn we niet alleen van plan om het werk aan het veiligheidssysteem niet te beëindigen, maar ook om Hezbollah een hoge prijs te laten betalen als het zou proberen de spanningen in de regio te laten oplopen; de Israëlische reactie zal zwaar en pijnlijk zijn,' werd van Israëlische kant gewaarschuwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.