'Trump wil PLO-kantoor in Washington snel sluiten'

dinsdag 30 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump zal niet stoppen met het verminderen van de financiële hulp als de Palestijnse Autoriteit haar oorlogszuchtige toon niet snel verandert.

Afbeelding: De Amerikaanse president Donald Trump spreekt tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Palestijnse president Machmoud Abbas op 23 mei 2017 in Bethlehem op de Westbank. (Ftro: Flash90)

Volgens bronnen die met Israël's Channel 2 News spraken, vertelde Trump vorige week in Davos aan premier Benjamin Netanyahu, dat hij de kantoren van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington spoedig zou kunnen sluiten. Deze functioneren de facto als ambassade voor de Palestijnse Autoriteit, ondanks het feit dat volgens de Oslo-akkoorden de Palestijnen geen buitenlandse betrekkingen mogen onderhouden voordat er een definitieve overeenkomstis gesloten.

In zijn toespraak tot de pers tijdens het World Economic Forum sprak Trump over de kwestie van de Amerikaanse hulp aan de Palestijnen: 'Ze hebben ons een week geleden respectloos behandeld door onze grote vicepresident niet te ontvangen, en we geven hen honderden miljoenen dollars aan hulp en steun - enorme bedragen, bedragen die niemand begrijpt. Dat geld gaat niet naar hen, tenzij ze [aan de onderhandelingstafel] gaan zitten en onderhandelen over vrede.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.