Eenzame soldaten kunnen alles op één dag regelen

vrijdag 26 januari 2018 |  Yossi Aloni
Gisteren vond in Tel Aviv de 'Dag van Voltooiingen' (Yom Siddurim) plaats voor 1700 zogenaamde eenzame soldaten (soldaten die naar Israël emigreerden zonder hun ouders).

Afbeelding: Soldaten met minister van Defensie Lieberman en minister van Immigratie Landver (Foto: Shahar Azran)

Op dit evenement krijgen de soldaten de kans om alle regelwerk, dat ze moeten uitvoeren, op één plaats en tegelijkertijd uit te voeren. Dit speciale evenement werd georganiseerd door de organisatie Nefesh be Nefesh en door de 'Friends of the IDF in the USA and Panama' (FIDF).

In het 'Huis van de Soldaat' in Tel Aviv werden de soldaten opgewacht door examinatoren en medewerkers van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Vervoer om het voor de soldaten gemakkelijker te maken. Ze konden ter plaatse hun buitenlandse rijbewijzen omzetten in Israëlische rijbewijzen, praktische rijexamens afleggen en nieuwe paspoorten en identiteitskaarten krijgen. Meestal duren deze transacties enkele dagen, zo niet weken.

Selfie met de minister van Defensie (foto: Shahar Azran)

Minister van Defensie Avigdor Lieberman, minister van Immigratie Sofa Landver en minister van Vervoer Israël Katz waren ook aanwezig op het evenement om te zien hoe de soldaten worden geholpen. 'Dit is een zeer emotionele gebeurtenis,' zei minister Lieberman van Defensie. 'Een evenement voor de eenzame soldaten die naar Israël emigreerden om in het leger te dienen. Van New York naar Gaza, van Moskou naar Hebron, van Parijs tot naar de Libanese grens. Soldaten met liefde en onvoorwaardelijke betrokkenheid bij de Joodse Staat. 1700 eenzame soldaten uit Colombia, Oostenrijk, Frankrijk, Frankrijk, Rusland, de VS en Oekraïne. Allen kwamen voor het land Israël. Am Israel Chai (Leve het volk Israël)!

Een van de eenzame soldaten is de 26-jarige Jacob Cohen, anderhalf jaar geleden geïmmigreerd uit St. Lewis, USA, om dienst te doen in het Israëlische leger. Zijn militaire dienst begon in de zomer van 2017, na een twee maanden durende basisopleiding werd hij toegewezen aan een technologische eenheid van de luchtmacht.
'Als eenzame soldaat heb ik geen familie hier in het land, daar om is het moeilijk om de tijd te vinden voor al deze boodschappen. Ik kreeg hier in één dag mijn rijbewijs, identiteitskaart en paspoort gekregen,' zei hij tevreden. 'Ik heb veel tijd bespaard, anders zou het me een paar maanden hebben gekost om dit gedaan te krijgen'. Dit gaf hem de tijd om vrienden te ontmoeten die hij niet had gezien sinds de basisopleiding.

Jacob Cohen (foto: Shahar Azran)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.