Intelligent beveiligingshek beschermt nieuwe luchthaven

donderdag 25 januari 2018 |  Redactie Israel Today

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman bezocht donderdag het nieuwe veiligheidshek in de buurt van de Jordaanse grens bij de Ilan Ramon Luchthaven, die momenteel in aanbouw is. Hij werd vergezeld door de voorzitter van de Planningsraad, generaal-majoor Amit Abulafia en Brigade-general Eran Ophir, projectleider bij het ministerie van Defensie.

Het veiligheidshek heeft een lengte van 30 kilometer en bevat een speciale barrière om passagiersvliegtuigen te beschermen tegen een reeks scenario's en antitankraketten. De barrière heeft een hoogte van 30 meter en loopt over een lengte van 4,5 kilometer langs de startbaan. Daarbij komen een 6 meter hoog versterkt hek, waarnemingstorens, toegangswegen en andere geavanceerde middelen.

Brigadegeneraal Eran Ophir zei dat het hek gebaseerd was op een model dat was ontworpen voor gebruik op de grens met Egypte en op de Golanhoogten. Het hek werd echter aangepast aan de bijzondere topografie van de regio Arava.

(Foto: Israëlisch ministerie van Defensie).

De nieuwe luchthaven, Eilat Ilan and Assaf Ramon International Airport, is genoemd naar de eerste Israëlische astronaut Ilan Ramon en zijn zoon Assaf, en wordt in april geopend. Hij vervangt de luchthavens van Eilat en Ovda.

(Ilan Ramon verongelukte op 1 februari 2003 samen met zes andere bemanningsleden tijdens de landing van de spaceshuttle Columbia. Zijn zoon Assaf kwam in 2009 om het leven tijdens een oefenvlucht in een F-16 vliegtuig).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.