Joden en Arabieren kunnen best met elkaar overweg

donderdag 25 januari 2018 |  Redactie Israel Today
In de media wordt vaak melding gemaakt van incidenten tussen Joden en Arabieren. Gewoonlijk gaat het hierbij om gewelddadige conflicten zoals aanvallen met een mes of gooien van stenen. Er zijn nog andere zaken die moeten worden gemeld. Enige tijd geleden, gebeurde bij autoweg 60 richting Tzur Hadassa bij Bethlehem een heel ander incident, waarbij Joden en Arabieren betrokken waren.

De Joden van de Breslause stroming staan er om bekend dat ze vreugde verbreiden. Daarvoor stoppen ze met hun auto, die meestal is uitgerust met een goede luidspreker, waaruit luide muziek klinkt, op straat, stappen uit en beginnen te dansen. Daarbij nodigen ze de voorbijgangers uit om mee te dansen. Dat gebeurde deze keer ook, maar het waren geen Joden maar Arabieren die met de Joden mee gingen dansen en gewoon ook blij waren. Een stukje menselijkheid, een stukje hoop dat het ook anders kan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.