Christelijke EHBO-ers welkom in Joodse reddingsdienst

woensdag 24 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Geloof de hype niet: Israël is geen apartheidsstaat, en de meeste gewone christen-Arabieren haten de Joodse Staat niet. Wie zijn ogen open heeft, weet dit al vele jaren. Ook in een Joodse EHBO-organisatie zijn christen-Arabieren welkom.

De nieuwswebsite Breaking Israel News berichtte deze week over het werk van de christelijke Arabische medische vrijwilligers in de orthodox-Joodse EHBO-organisatie United Hatzalah, bekend van hun fel oranje motoren en ambulances.

'In 2017 reageerden slechts vijf van onze christelijke vrijwilligers op bijna 1.000 noodoproepen in Israël', vertelde United Hatzalah woordvoerder Raphaël Poch. Bij de meeste van die noodoproepen ging het om hulp aan Israëlische Joden. En de christelijke vrijwilligers, zoals Sroor Abood, aarzelden niet.

'De organisatie gelooft in het redden van levens, waarin het christendom ook gelooft, zei Abood. Er is geen sprake van racisme of vervolging omdat hij Arabier en christen is. Noch in United Hatzalah, noch bij Haifa's Rambam medisch centrum, waar Abood werkt als arts in noodgeneeskunde.

Is er racisme in Israël? Zeker. Dat is onvermijdelijk in elke multiculturele samenleving. Maar om te beweren dat dit het beleid is en dat Israël een apartheidsstaat is, dat is bijzonder onoprecht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.