Mike Pence sprak met president Re'uven Rivlin

dinsdag 23 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft vandaag een ontmoeting gehad met de Israëlische president Re'uven Rivlin. Hij herhaalde daar, dat de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël het vredesproces zal bevorderen.

Afbeelding: Vicepresident Mike Pence op bezoek bij de Israëlische president Re'uven Rivlin (Foto: Miriam Alster/Flash90)

President Rivilin verwelkomde de Amerikaanse vicepresident met de woorden:'Hartelijk welkom, u bent een echte vriend en wij zijn er trots op dat u hier bent. Ik wil u bedanken voor uw toespraak van gisteren, de krachtige en warme woorden die u hebt uitgesproken in de Knesset in Jeruzalem, de hoofdstad van Israël.

Verder zei hij:'Ik ben hier in het land geboren als de zevende generatie. Helaas weigeren de Palestijnen het land Israël te erkennen. Maar we zijn zo trots op het besluit van president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Menachem Begin zei ooit' het vanzelfsprekende moet worden gezegd', en het vanzelfsprekende is gezegd. Ondanks de toespraak van Machmoud Abbas vorige week moeten we blijven proberen een manier te vinden om het vertrouwen tussen de beide volkeren op te bouwen. Er is op dit moment geen vertrouwen. Het lot wil dat we samenleven'.

Mile Pence zei tegen Rivlin:'Het is heel belangrijk voor mij om hier bij u te zijn in Jeruzalem, de hoofdstad van de Staat Israël. Het was voor mij een grote eer om gisteren als eerste Amerikaanse vicepresident in de Knesset te mogen spreken. Ik dank u persoonlijk voor uw warme woorden. Wij hopen dat de erkenning van Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël het grootste teken is van de inzet van de Verenigde Staten voor Israël. Zoals ik gisteren al zei, zal president Trump, samen met de ambassadeur, werken aan de verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem, eind volgend jaar. De banden tussen ons zijn altijd al sterk geweest, maar onder Trump hebben we ons ingezet om ze te versterken'.

Na zijn ontmoeting met de Israëlische president bezocht Mike Pence de Westelijke Muur. Eerder bezocht hij het Holocaust herdenkingsmuseum Yad Vashem.

In de namiddag vertrekt hij van vliegtuig Ben Goerion. Daarom zijn veel wegen in de Israëlische hoofdstad ook vandaag gesloten voor het verkeer. Ook autosnelweg 1 wordt voor het verkeer gesloten, zodat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence veilig naar de luchthaven kan reizen.

In de namiddag vertrekt hij van vliegtuig Ben Goerion. Daarom zijn veel wegen in de Israëlische hoofdstad ook vandaag gesloten voor het verkeer. Ook autosnelweg 1 wordt voor het verkeer gesloten, zodat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence veilig naar de luchthaven kan reizen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.