Trump: 'Ambassade VS niet binnen een jaar verplaatsen'

donderdag 18 januari 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag gereageerd op de uitspraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, dat de Amerikaanse ambassade in de loop van dit jaar naar Jeruzalem kan worden verplaatst.

Afbeelding: De Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn bezoek aan Jeruzalem op 23 mei 2017 (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

In een interview met het nieuwsagentschap Reuters werd hem er naar gevraagd, en hij antwoordde: 'Tegen het einde van het jaar? We hebben het hier over verschillende scenario' s. Ik bedoel, het is duidelijk dat dit slechts tijdelijk kan zijn. En dat is niet onze bedoeling. Het antwoord is dus nee.'

Vanochtend vroeg hebben ambtenaren van het kabinet van de premier gezegd, dat de uitspraak van Netanyahu en het antwoord van president Trump elkaar niet zouden tegenspreken. 'Het is duidelijk dat de bouw van een nieuwe ambassade enkele jaren in beslag zal nemen. Maar de premier gelooft, dat de Verenigde Staten denken aan bouwwerkzaamheden die de tijd tot de opening van de ambassade zullen verkorten.'

Van zijn kant beloofde Trump dat de nieuwe Amerikaanse ambassade een 'mooie ambassade zal worden, maar geen ambassade die $1,2 miljard kost.' Hij zei dat dit de kosten zijn van de nieuwbouw van de Amerikaanse ambassade in Londen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.