Nachtelijke operatie in Jenin; huis moordenaar verwoest

donderdag 18 januari 2018 |  Redactie Israel Today
Bij een nachtelijke operatie, woensdagavond laat in de stad Jenin, zijn twee strijders van een speciale eenheid van de Grenspolitie licht en zwaar gewond tijdens een schotenwisseling met terroristen. De veiligheidstroepen zochten in Jenin naar de moordenaars van rabbi Raziel Shevach, die vorige week dinsdag vanuit een voorbijrijdende auto werd doodgeschoten.

Een van de moordenaars stierf tijdens de schietpartij, het zou de zoon zijn van een Hamas functionaris op de Westbank. Een tweede terrorist werd gearresteerd. De twee gewonde agenten van de Grenspolitie werden voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van de zwaar gewonde vechter is inmiddels verbeterd. Hij verkeert niet langer in levensgevaar.

Tijdens de operatie in Jenin, die mogelijk werd gemaakt door het goede werk van de veiligheidsdienst van Shin Bet, werd ook het huis van de terrorist verwoest, evenals het huis van een oom.

Het verwoeste huis van de terrorist (Beide foto's: Israëlisch leger)

De operatie in Jenin begon in de nacht. Er ontstonden rellen; enkele honderden jongeren begonnen stenen naar de veiligheidstroepen te gooien. Later werd ook vuurwerk gegooid en geschoten naar de veiligheidstroepen.

Premier Benjamin Netanyahu bedankte de Grenspolitie voor de succesvolle operatie:'We bereiken iedereen die Israëlische burgers probeert te verwonden. De Staat Israël zal met hem afrekenen bij de rechter.' Hij wenste de gewonde agenten van de grenswachten een snel herstel.

De minister van Defensie Avigdor Lieberman sprak ook over de nachtelijke operatie:'De veiligheidstroepen voerden in de nacht een uitgebreide en succesvolle operatie uit om de moordenaars van Rabbi Razuel Shevach te arresteren. Ik feliciteer de strijders met hun moed en wens hen een spoedig herstel. De terroristen kunnen zich niet verstoppen, we vinden ze overal.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.